Køreskolen tilbyder

 

Vi tilbyder undervisning til trailerkort men også bil, kontrollerende, kørselsforbud, generhvervelse.

Reglerne for trailerkørekort 
Pr. 19/1-2013 træder de nye regler omkring trailerkørekort i kraft, hvilket betyder muligheden for at udvide B-kørekortet til et B+-trailerkørekort, hvor man må føre vogntog med en totalvægt på op til 4.250 kg. Det gælder, uanset at anhængerens totalvægt overstiger de 750 kg, som hidtil har været grænsen. Der er dog den hage ved det, at B+-kørekortet ikke er anerkendt i eksempelvis Tyskland, og desuden er undervisningen for at kunne erhverve B+-kortet den samme, som når du skal erhverve B/E-trailerkørekortet, der er anerkendt alle steder.

Vælg B/E-trailerkørekort:
Den eneste forskel på B/E og B+ er, at man til køretimerne og køreprøven til trailerkørekortet (B/E) skal køre med et tungere vogntog, og at man med B/E-trailerkortet må føre meget tungere vogntog på 7000 kg.

Kørekort B eller B/E?
Med de nye regler pr. 19/1-2013 er der også kommet nye regler for, hvornår du skal bruge et trailerkørekort i stedet for et almindeligt B-kørekort. Her er det faktisk blevet meget simpelt. Du må med et B-kørekort fremover køre med en anhænger med en totalvægt på op til 750 kg. Reglen om +50 kg er således bortfaldet fra den 17-1-2013 og derefter. Har man taget kørekort til bil før januar 2009 gælder reglen om + 50 kg kun i Danmark. Altså, har traileren en samlet totalvægt på mere end 750 kg, må bilens og anhængerens samlede totalvægt ikke overstige 3.500 kg. Med en samlet totalvægt mellem 3.500 kg og 4.250 kg er B+-trailerkortet tilstrækkeligt (i hvert fald i Danmark), men er vægten 4.251 kg eller derover, skal der et B/E-trailerkørekort til.

 
Du er velkommen til at kontakte os
Vi svarer så hurtigt som muligt
TEL.: 4040 6736